• Úrazy a iné zdravotné problémy

          • Naši žiaci mali jedinečnú príležitosť privítať v priestoroch našej školy študentky Strednej zdravotníckej školy v Poprade, ktoré nám predviedli základné techniky obväzovania poranení, šatkové a ovínadlové obväzy a zábavnou formou nám názorne ukázali, ako ošetrovať poranenia deťom. Taktiež predviedli, ako podať prvú pomoc. Do tohto unikátneho vzdeláviacieho podujatia sa žiaci radi zapojili a s nadšením sa učili od našich hostí. Bolo to pre nás veľmi prínosné a sme radi, že sme mohli žiakom ponúknuť takúto skvelú príležitosť na získanie nových vedomostí a zručností.

          • Kaštieľ Strážky a jeho nekonečné tajomstvá

          • Netradične o umení

            Pri našom príchode do kaštieľa nás privítali pracovníci Slovenskej národnej galérie a stručne nás oboznámili s históriou kaštieľa a netradičnými formami umenia - obrazy z geometrických tvarov. Žiaci mali možnosť pozrieť si diela výtvarníkov, ktorí maľovali "netradične" pomocou geometrických tvarov. Na chvíľu sa žiaci stali tiež malými umelcami a z geometrických tvarov si vytvárali svoje obrazy. Okrem práce s geometrickými tvarmi sa žiaci oboznámili aj s ďalšou netradičnou formou umenia - asambláž. Táto forma umenia často využíva recykláciu a upcykláciu ako zdroj materiálov pre svoje tvorivé diela.

            Po krátkej príprave sa žiaci s radosťou pustili do práce s odpadovým materiálom - toaletné rolky, kusy látok, slamky, kartón. Úlohou žiakov bolo vytvoriť svoju karnevalovú postavičku z ponúknutých materiálov. Žiakov práca veľmi zaujala, každý si vytvoril postavičku podľa vlastnej fantázie.

          • Karneval

          • Karneval na našej škole bol nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých účastníkov. V školskej telocvični sa konala šou plná tanca, spevu a súťaží, ktoré pre žiakov pripravili učiteľky. Nálada bola vynikajúca a všetci sa zabávali bez ohľadu na vek. Tento karneval bol skvelou príležitosťou  na to, aby žiaci vyjadrili svoju kreativitu a ukázali svoje talenty pri výrobe masiek. Všetci sa zhodli, že to bol jeden z najlepších dní počas školského roka a už teraz sa tešia na ďalší ročník.

          • Health and Active Lifestyle

          • Vďaka projektu sponzorovanému z Vysegrad Fund - "Health and Active Lifestyle" sa niektrorí žiaci na niekoľko dní rozlúčili s našou školou a navštívili žiakov na Strednej zdravotníckej škole a obchodnej akadémii v Česku. V priebehu troch dní sa zamerali na zaradenie zdravej výživy do svojho jedálnička a rozvoj aktívneho životného štýlu. Žiaci absolvovali rôzne aktivity, ako napríklad varenie zdravej stravy so študentami nutričnej asistencie, výlety do prírody a workshopy na tému správneho stravovania. Tento projekt im umožnil nielen získať vedomosti o zdravej výžive a aktívnom životnom štýle, ale tiež im dal možnosť vyskúšať si nové aktivity a prehlbovať svoje záujmy. Žiaci odchádzali plní nových poznatkov a inšpirácií pre zdravý a aktívny život. Veríme, že tieto zážitky im pomôžu udržať si zdravý a aktívny životný štýl aj v budúcnosti.

          • Lyžiarsky výcvik

          • V uplynulom týždni absolvovali niektorí naši žiaci spoločne s pani učiteľkami Mgr. Miroslavou Černákovou a Mgr. Evou Dragošekovou lyžiarsky výcvik v Monkovej doline na severovýchodnej strane Belianskych Tatier, západne od Ždiaru. Vďaka pevnej vôli a trpezlivosti sa im podarilo zlepšiť svoje zručnosti na svahu a preukázať svoju odvahu pri zdolaní náročnejších tratí. Všetci žiaci zároveň preukázali veľký pokrok a z lyžiarskeho výcviku odchádzali plní skvelých zážitkov a spomienok. Tento výcvik im nielen pomohol zlepšiť ich lyžiarske schopnosti, ale tiež im umožnil vyskúšať si svoje limity a rozvíjať tímového ducha. Veríme, že tieto zážitky im budú dlho ležať v pamäti a že ich motivujú k ďalšiemu zlepšovaniu sa v lyžovaní.

          • Psík ako liek

          • Canisterapia je veľmi účinná, podporná metóda práce s deťmi, ktoré majú špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby. Psík pôsobí ako motivátor i terapeut pri prekonávaní rôznych náročných situácií. Pri práci s deťmi je canisterapia účinnou metódou, ktorá im pomáha prekonávať ťažkosti súvisiace s ich fyzickou aktivitou, ale aj sociálnymi kontaktami a emóciami. Uľahčuje im otvoriť sa, prijať samého seba a rovnako aj cudzieho človeka prostredníctvom kontaktu so živým tvorom. Terapeutický pes dokáže veľmi dobre vycítiť, ako sa k dieťaťu správať. Do ničoho nie je nútený, pes prirodzene reaguje na jeho aktivitu, prispôsobí sa jeho potrebám. Pes je v tomto prípade prostriedkom a súčasťou hry, ktorá má pomôcť dieťaťu sústrediť sa na to, čo sa aktuálne deje, a následne ho upokojiť. Aj naše deti si mohli priamo vyskúšať pocit ,kedy psík leží pri tele , dodáva fyzickú, psychickú energiu a pohodu. Takýto deň si naše deti veľmi užili, a bol pre nich skutočným zážitkom a zároveň aj terapiou..

      • Kontakty

        • Špeciálna základná škola
        • +421 052 45 914 90 +421 052 78 964 15 +421 907 942 256
        • Zimná 21 059 01 Spišská Belá Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje