• Zasaď svoj strom

          • V druhý májový týždeň  sa žiaci našej školy v spolupráci s Lesmi Spišská Belá zúčastnili 10. ročníka akcie  ,,Zasaď si svoj strom“. Spoločnými silami sa nám podarilo zasadiť 263 stromčekov. S Poľovníckou a ochranou spoločnosťou v Ľubici sme tento rok spolupracovali prvý krát, ale určite nie posledný. Stromy sú nevyhnutné pre život na Zemi. Lesy poskytujú domov trom štvrtinám všetkých rastlín a zvierat na svete.  Cieľom bolo získať zručností pri sadeni stromčekov. Ukázať deťom ako z malého stromčeka vyrastie veľký strom, ktorý nám zabezpečí čerstvý a čistý vzduch.

                                                                                                                                                          Mgr. Patrícia Buchtová

          • MODRÝ GOMBÍK 2024

          •  

            Na svete je dosť jedla pre všetkých. Napriek tomu Maha a s ňou milióny detí v krízových oblastiach denne zaspávajú hladné.

            Prispejte  zajtra v škole do zbierky MODRÝ GOMBÍK a pomôžte dostať jedlo k tým, ktorí ho potrebujú najviac. Ďakujeme!

                                                                                                                                                    Anička Semivánová

          • Evička nám ochorela

          •             Dňa 3. mája sa trojčlenné družstvo našich žiakov (Sebastián Vošček, Vladimír Hangurbadžo a Pavol Polhoš) zúčastnilo okresnej súťaže „Evička nám ochorela“, ktorú organizovala Materská škola Možiarska v Kežmarku. Materská škola v spolupráci so Slovenským Červeným krížom pripravila 10 súťažných stanovíšť, vďaka ktorým si žiaci vyskúšali základy prvej pomoci, prakticky si mohli vyskúšať ošetrenie zlomeniny či resuscitáciu. Hravou formou žiaci preukázali, že vedia, ako sa treba starať o zuby a tiež to, že poznajú liečivé bylinky a ich význam pre naše zdravie. Za absolvovanie všetkých stanovíšť žiaci získali peknú odmenu.
                        Ďakujeme MŠ Možiarska v Kežmarku za príjemne strávené dopoludnie a za všetky cenné vedomosti, ktoré vďaka tejto súťaži naši žiaci získali. Tešíme sa opäť o rok.

                                                                                                            Bc. Simona Pňakovičová, Sebastián Pattermann

          • Nestville Farm – návšteva kontaktnej ZOO

          • Posledný aprílový deň sme sa tešili nielen z príjemného počasia, ale aj z návštevy kontaktnej ZOO v Nestville Farm v Hniezdnom. Po príchode do areálu Nestville nás privítala manažérka farmy MvDr. Lopatovská, ktorá nás sprevádzala počas celej expozície a poskytla nám výklad o jednotlivých zvieratách, ktoré sa na farme nachádzali. Žiaci mali možnosť kŕmiť domáce zvieratá, ktoré sa chovajú na farme – kravy, kozy, sliepky, kačky, králiky a vidieť aj exotickú lamu, papagája, krásneho páva, malé andulky a iné. Pre všetkých žiakov to bol nezabudnuteľný zážitok. Pretože zvieratá, o ktorých sa učia v škole a vidia len v učebnici, mali teraz možnosť vidieť naživo, dotknúť sa ich a pohladkať.

            Mgr. Lenka Šidlovská

          • KLENOTY SPIŠA - 13. ročník vernisáže výstavy spojenej s aukciou výtvarných diel

          • Špeciálna základná škola v spolupráci s OZ Zlatá Rybka, 26.04.2024, zorganizovala 13. ročník vernisáže spojenej s aukciou vystavených diel, na tvorbe ktorých sa podieľali deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami pod vedením textára, výtvarníka a skladateľa Vlada Krausza a keramikára Petra Smika. Tento ročník sa niesol pod názvom Klenoty Spiša.

            Spiš predstavuje všetky predpoklady obľúbenej turistickej destinácie. Akýmkoľvek smerom sa budete chcieť vybrať, Spiš vám len tak odísť nedovolí. Uchvátiť vás dokáže neobvykle bohatá klenotnica umelecko-historických pamiatok, najmä gotickej a renesančnej architektúry, ktoré sa stali rovnako námetom nášho celoročného projektu.

            Nie nadarmo sa hovorí číslu 13. anjelské číslo. V tento deň všetci anjeli v Galérii, vrátane toho sediaceho, stáli pri nás. Na účet OZ Zlatá Rybka, pričinením ľudí s veľkým srdcom bolo pripísaných 10 000€. Získané finančné prostriedky sa využijú na skvalitnenie vzdelávania a plnenie snov detí, ktoré to najviac potrebujú.

            Toto krásne podujatie v sebe premostilo dva svety – svet umenia, svet dospelých ľudí, ktorí majú veľké srdce a ochotu pomôcť a na druhej strane svet detí, ktoré dostali od života iné karty, ale napriek tomu bojujú, čoho dôkazom boli aj tohtoročné diela, originálne výtvory, každé so svojím príbehom, dušou a jedinečným dizajnom.

              ĎAKUJEME ♥       

                Žiaci, zamestnanci a vedenie Špeciálnej základnej školy v Spišskej Belej.                                                      

             

             

      • Kontakty

        • Špeciálna základná škola
        • +421 052 45 914 90 +421 052 78 964 15 +421 907 942 256
        • Zimná 21 059 01 Spišská Belá Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje